2 min read

Ομιλείτε την Ελληνικήν; Από σήμερα την μιλάω κι εγώ!

Και να που θυμήθηκα τη μητρική μου γλώσσα! Ξεκινάω να γράφω στα ελληνικά στο προσωπικό μου μπλογκ. Θα πετύχει; Θα κάνω μια τρύπα στο νερό; Στοιχηματίστε!
Ομιλείτε την Ελληνικήν; Από σήμερα την μιλάω κι εγώ!

Και εγένετο μπλογκ στα ελληνικά! Μήνες το σκεφτόμουν. Φωνές μέσα στο μυαλό μου με εμπόδιζαν. Σήμερα πήρα την απόφαση. Θα είναι πετυχημένο το πείραμα;

Να σας πω, δε με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει περισσότερο να γράψω δυο γραμμές. Να γεμίσει λίγο το ελληνικό κομμάτι του μπλογκ. Να πω δυο πράγματα.

Να γράψω.

Έχω πολύ καιρό να γράψω και μου έλειψε. Περισσότερο μου έλειψε η ελευθερία να γράψω ότι θέλω. Όχι μόνο… τζογαδορίστικα πράγματα στο ΣτοίχημαOnline. Να γράψω για οτιδήποτε μου κατεβαίνει.

Κυρίως όμως να γράψω στα ελληνικά.

Ναι, είναι λάθος που γράφω στα ελληνικά από επιχειρηματικής άποψης. Είναι οι φωνές που έλεγα παραπάνω. Δεν πρέπει. Το όφελος είναι πολύ μικρότερο σε σχέση αν έγραφα τις γραμμές αυτές στα αγγλικά.

Από την άλλη όμως είναι τόσο ευκολότερο να γράφεις στη μητρική σου γλώσσα! Δεν κινδυνεύεις να κάνεις τόσα λάθη. Έχεις μικρότερο κίνδυνο, μικρότερο ρίσκο να σου “την πουν” για την ορθογραφία και το συντακτικό σου. Μικρότερο ρίσκο, μικρότερο όφελος. Έτσι πάει. Δικαιολογημένα.

Το να γράφεις στα αγγλικά είναι κουραστικό όταν δεν είναι η μητρική σου γλώσσα, όταν δεν έχεις σπουδάσει εξωτερικό, όταν δε χρειάζεται να μιλάς συχνά στα αγγλικά. Ακόμα χειρότερα όταν πρέπει να μάθεις και την ορολογία του θέματος που σε ενδιαφέρει και δεν γράφεις μυθιστόρημα.

Ήθελα να γράφω περισσότερο στα ελληνικά από τότε που επισκέφθηκα για πρώτη φορά το μπλογκ του Γεωργακόπουλου. Δημοσιογράφος, Καθημερινή, βιβλία και… reviews για κινητά. Ελευθερία θεματολογίας. Πολύ γράψιμο που αν ήταν στα αγγλικά ο Θοδωρής θα είχε δέκα φορές περισσότερους φόλοουερς. Κι όμως, προτιμά τα ελληνικά.

Καιρός να αρχίσω να τα προτιμώ κι εγώ. Καιρός να γράψω μέσα σε 10-15 λεπτά το κάτι καινούριο που έμαθα πριν λίγο και δεν μάθατε κι εσείς γιατί η φωνή μέσα μου είπε: ποιος το γράφει τώρα στα αγγλικά και πού να το δημοσιεύσεις;

Ελληνικά λοιπόν στο μπλογκ αυτό. Ή καλύτερα ΚΑΙ ελληνικά. Απώτερος σκοπός μου να μεταφράζονται τα ελληνικά στα αγγλικά – και το αντίστροφο. Έχουμε μέχρι τότε.

Η αρχή έγινε. Θα υπάρξει συνέχεια; Ο χρόνος θα δείξει. Πάντως η διάθεση υπάρχει αν και οι φωνές πληθαίνουν στο μυαλό μου. Κι όταν υπάρχει η διάθεση, όταν σου αρέσει κάτι, ακόμα κι αν αποτύχεις, στο τέλος τουλάχιστον το διασκέδασες.

Περνάς καλά. Κι αυτό βγαίνει στον κόσμο.

Εικόνα: Δική μου από το νησί της Σκύρου. Δείτε κι άλλες εδώ.